Értékesítés

A termelési ciklus, az éves fagyok jelentkezésével kb. október 10. napjával fejeződik be. A növények kitermelése és az értékesítés október 10. és április 25. közötti időszakra tehető. Speciális felszereléseinknek, illetve a nagymértékű gépesítésnek köszönhetően kitermelésünk ütemét a csapadékos időszak sem lassítja.

A kitermelt készárunkat nem a földben elvermelve, hanem egy 800m3-es köpenyhűtéses hűtőházban tároljuk, melyhez egy 400m2-es kiszolgáló helyiség tartozik, ezen feltételeink teszik lehetővé fagypont alatti hőmérséklet esetén is a pontos szállítást. A reakcióidő a sorban állástól függően a rendelés felvételétől a rakodásig 1-3 nap. A jelenlegi munkaerőpiaci adottságok lehetővé teszik a nagy létszámú akár 100-150 fős munkacsapat alkalmazását, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy a leghosszabb nyerges vontatóra felrakható csemetemennyiség akár 1 nap alatt is elkészíthető, késztermék készlettől függetlenül.

A tárolókapacitás több mint 10 kamion mennyiség. Több vevő azért fordul cégünkhöz, mert a tavaszi meleg és a téli hidegtől megvédő hűtőkamrák akár 1-1,5 hónappal is meghosszabbítják a kereskedelmi szezont. A tavasz beköszöntével a földben raktározott növények kihajtanak, míg a hűtőtárolt akár 1 hónappal tovább vegetál. A telephely kialakítása lehetővé teszi egyszerre három kamion rakodását. A csemetekert rakodótere természetesen időjárásbiztos aszfaltúton közelíthető meg.

Szaporítóanyag választékunk lefedi az erdősítésekhez szükséges főfafajok (tölgyek, bükk, cser és akác) mellett arányos mértékben a szükséges és javasolt elegyfafajokat (hárs, juhar, gyertyán, madárcseresznye, vadkörte, stb.) is. A 2005/2006 ültetési szezonban csemetekertünk a következőkben közzétett növények választékával áll ügyfeleink rendelkezésére.